Prost je průběhem šampionátu nadšen

Prost, Alain

Prost, Alain | foto: Renault Sport F1

Čtyřnásobný mistr světa Alain Prost je ohromen Hamiltonovým nástupem do F1 a neskrývá svoje nadšení z vývoje událostí.

"Je to tak jiné, oproti minulým ročníkům. Konečně se o titul mistra světa bojuje. Myslím, že je to velmi dobře" zhodnotil stávající situaci Alain Prost. "Dřívější ročníky byly o technickém náskoku, ale nyní záleží na lidském faktoru. Je opravdu velmi zajímavé sledovat boj Hamilton - Alonso. A moc dobře vím, jak se Alonso cítí."

"Dříve jezdce dělila i generace, ale oni dva jsou od sebe dva tři roky. Navíc Alonso moc chtěl odejít k McLarenu, ale nyní zjišťuje, že tam není sám. Oba mají stejné podmínky, oba jsou u McLarenu nováčky. Navíc se z Lewise Hamiltona vyklubala těžká konkurence. Myslím, že to musí být pro Alonsa velmi těžké najít motivaci."

Prost ale i přesto s Alonsem sympatizuje, protože ví, jak je těžké odolat tlaku médií, které zajímá pouze skvělý nováček. Sám si své zažil, když byl stájovým kolegou neméně slavného Ayrtona Senny. "Ano, současná situace je neuvěřitelná. Nováček zatím pokaždé na "bedně". Ale jak víme, událostem se poručit nedá a může se stát cokoliv. Ovšem tato situace je dobrá pro všechny. Jak pro tým, pro fanoušky, ale i pro Alonsa. Alespoň se naučí být rychlejší a tvrdší."

Ale na otázku, kdo vyhraje titul si Prost netroufl odpovědět. "Kdo vyhraje titul si netroufám říci, oba mají stejné šance. Tato sezona je po letech opět napínavá a nepředvídatelná:"

Foto: Renault

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu