McLaren má zase něco v záloze

Dennis - Haug

Dennis - Haug | foto: Hoch Zwei

Demonstrativní monacké vítězství dua McLarenu okořenilo letošní šampionát a ke Kanadě se upírají zvědavé zraky. Podaří se Ferrari znovu zvítězit, nebo potvrdí McLaren svoji formu i na rychlých okruzích?

Šéf Mercedes Motorsport Norbert Haug je přesvědčen o tom, že hlavní silou stáje z Wokingu je dvojice jezdců. Fernando Alonso jako dvojnásobný šampion s důležitými zkušenostmi a mladičký Lewis Hamilton s obrovským nadáním.

„Lewis je dlouhodobým členem naší rodiny, investovali jsme do něj skutečně hodně, ale on se toho také hodně naučil a dokáže se výborně vyrovnávat s tlakem, který je na jeho osobu čím dál větší. Také Fernando je vystaven novému tlaku, nejde jen o přestup do nového týmu, ale i o rychlost týmového kolegy,“ uvedl Norbert Haug.

On sám je přesvědčen o tom, že právě tato situace je pro McLaren tím pravým hnacím motorem, nejen technický vývoj jejich vozu. Pro konkurenceschopnost týmu je mnohem lepší mít dva skutečně vyrovnané jezdce. „Výhodou je to pro tým i diváky, kteří se mohou těšit na ostré souboje. Tato situace nás těší více, než mít mezi jezdci kvalitativní rozdíl.“

Nadcházející okruhy v Severní Americe se jezdí s malým přítlakem. Při simulacích na okruhu Paul Ricard se zdálo být lépe připraveno Ferrari. „Pro Montreal je potřeba nízkého přítlaku a McLaren má připraveno několik novinek a vylepšení.“

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu