Nesrovnávat Hamiltona a Kovalainena

Kovalainen, Heikki

Kovalainen, Heikki | foto: Renault Sport F1

Oba jsou mladí, oba nováčci v F1, oba bývalí i současní soupeři, oba z GP2. Jeden je dnes opěvovaný, druhý kritizovaný.

Kovalainen suverénně vedl seriál GP2 v roce 2005, ale v závěru na celé čáře prohrál s Rosbergem. Rosberg byl v tu ránu hladce v F1 s Williamsem, Kovalainen "pouze testoval pro Renault". Hamilton loni ovládl GP2 a nenechal se zaskočit skvěle finišujícím Piquetem. Hamilton je okamžitě v F1, Piquet "pouze testuje pro Renault".

A v F1 příběh pokračuje: zatímco Hamilton nečekaně rychle získal místo u nejlepšího týmu a září, Kovalainen po letech testování pronikl do F1, kde živoří s Renaultem prodělávajícím menší krizi a postrádajícím Alonsa. Alonsa, dvojnásobného šampiona, dnes vyrovnaného týmového kolegy nezkušeného Hamiltona u McLarenu.

Pat Symonds, hlavní inženýr stáje Renault: "Takové srovnání není spravedlivé. Loni se McLarenu zase tak dobře nevedlo a vsadím se, že kdyby přišel Hamilton loni, byl by v úplně jiné situaci. Heikki má smůlu, že u nás začal právě letos, kdy jsme tak docela neuspěli s přípravou R27. Takové auto vás může vypéct a teď několikrát vypeklo Heikkiho. Začalo to už tou nepříjemnou nehodou v Bahrajnu. To je to poslední, co by začínajícímu pilotovi prospělo."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu