První stupně vítězů v barvách stáje Renault

Ital Jarno Trulli dosáhl včera svého druhého nejlepšího výsledku ve Formuli 1 vůbec.

Poté, co oba piloti francouzského týmu přestáli po tradičně skvělém startu kolizi v první zatáčce bez poškození vozů, drželi druhou a třetí pozici v německé Grand Prix. Michael Schumacher i David Coulthard se sice nakonec před oba jezdce dokázali dostat, nicméně problém s pneumatikou u Ferrari dopomohl Jarnovi k 3. a Fernandovi ke 4. místu v cíli.

„Fantastický pocit, stát poprvé na stupních vítězů za stáj Renault. V prvních dvou třetinách závodu byl vůz skvělý. Montoya byl příliš rychlý, ale hlídal jsem si záda. V závěru však nevydržely zadní pneumatiky a já ztratil dvě pozice,“ prohlásil Trulli, jenž se po defektu Michaela Schumachera vrátil na 3. místo a jehož museli mechanici po dojezdu polévat studenou vodou, aby mohl převzít cenu.

Alonso po výpadku ve Francii a Velké Británii opět bodoval. „Celý závod jsem jel naplno a bylo to dnes obzvláště obtížné. Mých chyb v závěru lituji, ale skončit na 4. místě při startu z 8. pozice je výborným výsledkem,“ dodal Fernando Alonso.

Šéf týmu Flavio Briatore pochválil nejen oba jezdce, ale celý tým za vynikající práci v tak horkém počasí. „Je to skvělý výsledek a především pro Jarna a jeho mechaniky, který poprvé stanul na stupních vítězů v barvách stáje Renault,“ řekl Briatore.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu