Williams pochybuje o rychlosti na jedno kolo

Rosberg, Nico

Rosberg, Nico | foto: Williams F1 Team

Stáj Williams sice v Malajsii ukázala výkonnostní vzestup, ale v kvalifikaci má podle technického ředitele Sama Michaela ještě nějaké rezervy.

Williamsu chyběla v Austrálii rychlost na jedno kolo. V Malajsii přišlo zlepšení v podobě šestého místa Nica Rosberga v kvalifikaci. Nicméně Sam Michael je v předčasných oslavách opatrný a tvrdí, že horké počasí hrálo Williamsu do karet.

„V testech jsme si nebyli jisti, zda jsme pokročili, protože na dlouhé jízdy konkurenceschopnost byla, ale na jedno kolo jsme tak silní nebyli,“ řekl Michael.

„V Malajsii nám pomohli dvě věci. Okruh je velmi hrbolatý a bývá tam horko. Ačkoliv Nico podal slušný výkon v kvalifikaci, pokud by teplota tratě klesla, nejsem si jist, zda bychom na špičce byli.“

Williams přikládá úspěch na vrub vysokým teplotám. A jelikož i na testech předcházející malajskou Grand Prix nebylo chladněji, nemohl Williams zjistit opravdovou rychlost vozu.

Nikdo z týmu si dosud není jistý přesnou příčinou Rosbergova odstoupení v závodě. Důvod technického problému se teprve zjišťuje v továrně, motor byl poslán k Toyotě.

foto: WilliamsF1 Team

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu