BMW Sauber a jezdecká sestava pro titul

BMW

BMW | foto: BMW Motorsport

Nick Heidfeld naznačil po Austrálii, že očekává zahájení jednání o prodloužení smlouvy, jež mu s Mnichovem vyprší po této sezoně. I šéf týmu Theissen nyní hovořil o jezdcích BMW Sauber.

BMW koupilo v roce 2005 soukromý Sauber, který přebudovává na silný a úspěšný tovární tým. Přestavba a posílení má být dokončeno na konci tohoto roku. „Vše potřebné budeme mít k dispozici a od roku 2009 chceme bojovat o titul,“ uvedl Theissen.

Se kterým jezdcem ale do boje o to nejcennější hodlá BMW jít? „Myslím si, že skutečně špičkového pilota pro boj o titul již ve svém týmu máme.“ Theissen však neupřesnil, zda je to Heidfeld, Kubica, Vettel nebo Glock.

Nicka Heidfelda si velmi cení a o jeho ambicích na mistrovský titul nepochybuje. „V každém případě má na to, aby titul získal,“ odpověděl Mario Theissen na otázku, zda může vést stáj do bitvy o titul Quick Nick.

Také byl však dotázán, zda by měl zájem například o Kimiho Raikkonena s pověstí poněkud lenivějšího jezdce.

„Nikdy jsem ho neměl možnost poznat po stránce pracovní, vím však co se o něm říká. Osobně ale hodnotím Kimiho hodně vysoko, dle mého je to jeden z mála jezdců, který dokáže vyhrávat i s vozem, který není absolutně nejlépe připraven. A nakonec kdo vyhrává, hodí se k image BMW.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu