Berger: Byl jsem zvyklý na peníze, teď je to

Berger, Gerhard

Berger, Gerhard | foto: GEPA pictures GmbH

Rakušan Gerhard Berger je přirozeně v centru zájmu médií. Nejenže je to bývalý špičkový pilot F1, ale vlastní polovinu týmu, který nemá jako jediný jezdce a dost možná bude muset k soudu.

Stále se totiž hovoří o legálnosti šasi, které připravuje Toro Rosso pro sezonu 2007. Oponenti v čele s Frankem Williamsem a šéfem Spykeru Kollesem vyhrožují žalobou, neboť má být nový monopost z Faenzy v rozporu s ujednáními Concorde Agreement.

„Přirozeně sledujeme vývoj všech věcí v F1, a to i diskusi kolem zákaznických šasi. Přesto opakuji, že naše auto je v souladu s Concorde Agreement i technickými předpisy FIA, řádně jsme si věci nastudovali a dali se na cestu, ze které není cesty zpět. Jsme si jisti a pokud se chtějí soupeři o této věci bavit u soudu, jsme připraveni naše kroky obhájit,“ uvedl Berger.

Co se týče jezdecké sestavy, Liuzzi a Speed jsou blízko podpisu, ale stále ještě není definitivně rozhodnuto.

Toro Rosso bylo na začátku loňského roku s omezeným desetiválcem poměrně konkurenceschopným vozem, ale výsledkem byl jeden jediný bod. Nelituje bývalý pilot McLarenu, Ferrari a Benettonu svého působení v malém týmu?

„V žádném případě, tohle je úplně nová výzva. V minulosti jsem byl vždy ve špičkových týmech, které měly k dispozici peníze a měly i výborné výsledky, tady je to jiné, nové.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu