Jean Todt a jeho odchod z Ferrari

Todt, Jean

Todt, Jean | foto: Scuderia Ferrari

Šéf týmu Ferrari pro Le Figaro prohlásil, že by z týmu odešel již letos, pokud by Schumacher, Brawn a Martinelli zůstali. Je však jeho povinností nyní předat tým novému vedení.

Očekáváme však, že nebude mít jeho setrvání ve funkci dlouhého trvání a na konci sezony 2007 přece jen Maranello opustí. Ve věku 60 let se však vzrůstem malý, ale úspěšný Francouz nechce oddávat nicnedělání a tvrdí, že se bude angažovat v novém projektu. Nabízí se logicky otázka v jakém?

Jean Todt je poslední dobou spojován s Mezinárodní automobilovou federací FIA. Vztah mezi ním, prezidentem FIA Mosleyem a držitelem komerčních práv k F1 Ecclestonem je vnímán jako velmi korektní a přátelský, také jeho manažerské zkušenosti by ho pro vedoucí post uvnitř FIA upřednostňovaly.

Bohužel je tu však jedna skutečnost, která stojí za povšimnutí. Zástupcem současného prezidenta FIA je bývalý Ferrariho muž a druhým zástupcem je Ital, z čehož by mohla pramenit obava o podjatost nadřízeného orgánu a možné pozdější sváry.

Na základě této skutečnosti je pak možná orientace Jeana Todta spíše na komerční stránku věci a převzetí otěží z rukou Bernieho Ecclestonea. Jedná se zatím o nepotvrzenou spekulaci, ale jaké větší výzvy by mohl mít šéf úspěšné stáje Ferrari ještě na mysli?


Foto: Scuderia Ferrari

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu