Jaká je skutečná situace v Renaultu?

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Lotus F1 Team

Vnější obraz francouzského týmu se nemění, stále se hovoří o nadšení, pracovitosti a odhodlání vítězit. Je taková situace ale i za oponou?

Přestože je od začátku letošní sezony jisté, že Alonso odchází, Renault spolu se Španělem ovládali čelo průběžného pořadí až do minulého víkendu v Číně.

Po prohraném závodě se objevily ve španělském tisku slova Fernanda Alonsa o tom, že tým zajímá pouze Pohár konstruktérů a o jeho jezdecký titul nikomu nejde.

Poněkud kontroverzní prohlášení se nebralo příliš vážně, neboť všechna předcházející  slova takového charakteru obhájce titulu vždy popřel s tím, že nikdy nic takového neřekl.

Podobně by patrně vešly v zapomnění i tato po GP Číny, pokud by na ně tiskový mluvčí Renaultu otevřeně nereagoval. „Těžko říci, co tím Fernando myslel, ale podle mého šlo jen o zklamání z toho, že přišel o téměř jisté vítězství.“

Nelze dělat na základě takových informací závěry, ale reakci předchází akce a lze tedy usuzovat, že kritika týmu ze strany Alonsa skutečně veřejně zazněla.

Tiskový mluvčí sice uvedl, že tým stojí v každém případě za svým jezdcem a jeho druhým titulem, ale situaci lze brát za možný náznak napjaté situace mezi týmem a jezdcem.


Foto: Renault F1 Team

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu