Hill: Button prolomil bariéru

Hill, Damon

Hill, Damon | foto: Williams F1 Team

Damon Hill, mistr světa Formule 1 z roku 1996 a současný prezident BRDC, přeje svému krajanovi Buttonovi úspěch, ale nevěří, že by se maďarské vítězství rychle zopakovalo.

Jenson Button v neděli vyhrál dramatický závod na osychající mokré trati. Volil správné pneumatiky a především jel dostatečně rychle na mokru i na suchu. Jediný, kdo jej mohl porazit, byl Fernando Alonso, ale ten na téměř suché trati na Buttona zdaleka nestačil.

Damon Hill pro The Guardian: "Honda má před sebou ještě hodně práce, než bude moci pravidelně vyhrávat. Já jsem měl to štěstí, že jsem dostal velmi konkurenceschopné vybavení v roce 1993 a hned jsem získal dvě vítězství (první vítězství také v Maďarsku). Musíte se ptát, čeho by asi Jenson byl schopen, kdyby závodil za McLaren, Ferrari nebo Renault. Tyto tři týmy závodí o vítězství. Jensonovo vítězství bylo spíš něco jako vyhrát na divokou kartu, za neobvyklých podmínek. Myslím, že v Istanbulu bude zase vše při starém.

První vítězství je samozřejmě to nejtěžší, když na ně čekáte tak dlouho, a začínáte mít pocit, že na ně nemůžete dosáhnout. Jenson odvedl dobrou práci, ale když dostal penalizaci 10 míst na startu za výměnu motoru, která ho poslala ze čtvrtého na čtrnácté místo, asi si v sobotu vsadil na to, že neděle bude podobně nevydařená. Vzpomínám si na ten pocit, na ten zmatek v hlavě po mém prvním vítězství. Byl to zvláštní pocit, pocit prolomení neviditelné bariéry, oddělující vás od toho, kde chcete být."

Foto: WilliamsF1 Team

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu