Ferrari věří v další vítězství

Schumacher M. - Todt

Schumacher M. - Todt | foto: Scuderia Ferrari

Už třikrát v řadě vyhrál Michael Schumacher a vrátil se tak do hry. Rozhodující je, že Ferrari 248 F1 je rychlé a spolehlivé.

Michael Schumacher je naladěn pro další střetnutí s Alonsem a Renaultem a vyzařuje vírou v sebe a ve své auto. Jean Todt mírní velká očekávání, ale na Velkou cenu Maďarska odjíždí s optimismem.

Jean Todt: "Pořád musíme porážet Alonsa, protože je pořád jedenáct bodů před námi a jedenáctkrát bodoval. Mohou přijít závody, kdy se vám moc nedaří, a hned to vypadá, že nejste dost dobří. Ale v této chvíli jsou na tom lépe oni, oni vedou. V Německu jsme byli hodně silní, ale takový okruh neukazuje vše, co ještě do konce sezóny přijde. Je to jen jeden závod a já nevím, co Renault udělal špatně, možná jen zvolili špatné pneumatiky. Nevím, co se jim stalo, ale rozhodně nemůžete Renault odepsat kvůli tomu, že se jim nepovedl jeden závod. Musíme být opatrní."

Michael Schumacher: "Napětí je velké a příští závod je zase hned po týdnu. Preferoval bych před Budapeští delší přestávku, abych mohl nabrat síly. Pokud jde o náladu v týmu, musím říct, že double v Německu nám hodně pomohl. Ferrari dominovalo tak jako ve svých nejlepších letech v minulosti. Je to výsledek, který zaujme fanoušky. Hlavně je to vítězství, které znovu otevírá šampionát, který už mnoho lidí považovalo za jasný. O titul si to teď můžeme rozdat. Je skvělé, že teď máme matematickou šanci celkově zvítězit a nepotřebujeme k tomu problémy ostatních. Na autě teď nepotřebujeme velké změny dělat. A díky zákazu testů během letní přestávky by naše výhoda měla pokračovat i v Turecku. Proto věřím, že se můžeme titulu hodně přiblížit. Zbývá ještě šest závodů a my chceme vyhrát."

Foto: Scuderia Ferrari

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu