di Montezemolo svůj tým nepřeceňuje

di Montezemolo, Luca

di Montezemolo, Luca | foto: Scuderia Ferrari

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo je přesvědčen o konkurenceschopnosti letošního vozu italské stáje, ale ve svých očekáváních je opatrnější než před rokem.

Jistě si vzpomenete na rok stará prohlášení vedení týmu z Maranella, která pasovala Ferrari jako hlavního favorita. Nakonec byla loňská sezona po dlouhé době nejslabší.

„Vždy tvrdím, že musíme vítězit, ale uvědomuji si, že to není tak jednoduché. Každý musí jít na hranici a tlačit na maximum,“ prohlašuje s blížící se sezonou výrazně opatrněji.

V minulosti těžilo Ferrari především z obdivuhodné spolehlivosti. I v roce 2005 byl vůz spolehlivý, nicméně celek zaostával za Renaultem i McLarenem a jen s obtížemi uhájila stáj své třetí místo v Poháru konstruktérů před Toyotou.

Sám di Montezemolo nyní upřednostňuje rychlost, která by měla jít kousek před spolehlivostí. Ta ale v žádném případě nesmí výrazně pokulhávat, jinak bude snaha o osmý titul Michaela Schumachera prohraná předem.

„Pokud se mne ptáte na budoucnost Michaela, pak se mi nezdá, že by byl na konci své kariéry, podle aktivity a intenzity testů bych předpokládal, že je na jejím začátku.“


Foto: Scuderia Ferrari

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu