Nové Ferrari bude rychlé

Gené, Marc

Gené, Marc | foto: Scuderia Ferrari

Rudý tým z Maranella má novou motivaci a po loňském zklamání si musí napravit chuť v roce 2006. Velké naděje všichni vkládají do Michaela Schumachera, zdravým oživením je Felipe Massa.

Loni Ferrari zvítězilo pouze jedinkrát, a to v snad nejsměšnějším závodě v historii, když startovalo pouze šest vozů s pneumatikami Bridgestone, přičemž čtyři jezdci od Jordanu a Minardi neměli na vítězství nejmenší šancí.

Marc Gené, testovací pilot Ferrari, slibuje mnohem úspěšnější sezónu 2006: "Víme velice dobře, kde jsme loni udělali chyby. Víme také, jak se jim letos vyvarovat. Nedokázali jsme se dostatečně přizpůsobit novým pravidlům, která nebyla jednoznačná. Ale v roce 2006 jsme si ve všem naprosto jisti a jsme podstatně dál, než jsme doufali. Teď jsme na tom velice dobře a ještě přijde řada dalších vylepšení."

Felipe Massa, letošní týmový kolega Michaela Schumachera, vstupuje do své životní sezóny. Věří, že jeho týmu pomohou letošní pravidla: "Není tajemstvím, že jsme loni měli těžký rok kvůli pneumatikám. Ale od té doby jsme zaznamenali velké zlepšení a další budou následovat. A hlavně nám budou vyhovovat pravidla ohledně pneumatik, která se opět změnila."

Foto: Scuderia Ferrari

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu