Stoddartovo smutné loučení s Minardi

Stoddart, Paul

Stoddart, Paul | foto: Minardi F1 Team

Prodej stáje Minardi F1 Team se naplní v pondělí 31. října 2005, kdy stáj převezme nový vlastník společnost Red Bull, čímž skončí pětileté období, kterému v týmu vládl Paul Stoddart.

Dnes již skoro bývalý šéf stáje chtěl ve svém proslovu poděkovat všem členům týmu a jezdcům za poslední sezonu.

"Jak se blíží čas předání týmu novému vlastníkovi," říká, "rád bych využil této příležitosti a poděkoval celému personálu Minardi, oběma, jak závodnímu týmu, tak i naší továrně v itálii a ve Velké Británii, za jejich podporu v posledních pěti letech a úžasnou práci, kterou vykonali z nám dostupných zdrojů."

"Také bych rád poděkoval všem, kdo za naši stáj závodili nebo testovali: Patricku Friesacherovi, Christijanu Albersovi, Robertu Doornbosovi, Chanoch Nissanymu a Enricu Toccacelovi. Obzvláště bych vyzdvihl poděkování Robrtovi, který se k nám připojil až ve 12. závodě a přestože neměl předchozí zkušenost s našimi vozy, dokázal se rychle sblížit jak s autem, tak i s týmem."

"V osmi závodech, co za naši stáj závodil, ukázal své vysoké jezdecké hodnoty, má konzistentní pozitivní postoj a technické schopnosti. Ve skutečnosti, Robertův feedback i přes jeho krátkou dobu s námi významě pomohl ve vývoji nového monopostu."

"Také bych velmi rád vyjádřil naši vděčnost našemu dodavateli motorů, společnosti Cosworth, našim obchodním a technickým partnerům a také tisícům fanouškům stáje Minardi, kteří tým z Faenzy bezprostředně podporovali po mnoha let."

"Závěrem chci poděkovat zejména Gian Carlo Minardimu, který se rozhodl vstoupit do Formule 1 a setrval zde přes potíže s menšími rozpočty v porovnání se svými soupeři v mnoha sezonách. Bohužel, Minardi zmizí ze sportovního světa, ale věřím, že soutěživost, která panovala v týmu po 21 let, přežije i u nového vlatsníka."

Foto: Minardi F1 Team

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu