Radikální průlom u Alpine? Prosakují zvěsti o mimořádném časovém zisku

Esteban Ocon v závodě v Austrálii

Esteban Ocon v závodě v Austrálii | foto: Alpine F1 Team

Dlouhodobým cílem Alpine je bojovat o nejvyšší příčky, jenže to se francouzské stáji zatím nedaří. Zahraniční média však informují, že Alpine nyní učinilo zásadní pokrok.

Ten by mohl ambiciózní stáji zaručit skokový posun směrem dopředu. Několik na sobě nezávislých zdrojů hovoří o tom, že inženýři našli v aerodynamickém tunelu šest desetin sekundy na kolo. Takový zisk by Alpine stačil na boj s Mercedesem, Aston Martinem a Ferrari.

První z novinek přiveze Alpine na následující závody do Baku a Miami. Šéf týmu Otmar Szafnauer nicméně přiznává, že velkou roli bude hrát i skutečnost, jak rychle dokáží vyvíjet soupeři. A zapomínat nesmíme ani na rozpočtový strop. V tomto ohledu se Alpine nepříjemně prodražil závod v Austrálii, kde oba jeho piloti vzájemně kolidovali.

„Budeme se snažit vyvíjet rychle. Loni nám to vycházelo, takže si tuhle schopnost chceme udržet. Významné novinky přivezeme už do Baku a do Miami. Naším cílem samozřejmě je, abychom se přiblížili elitním týmům, ale těžko něco předpovídat, protože nevíme, co přivezou oni," komentuje boss Alpine Otmar Szafnauer. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu