S novým křídlem to tak snadné nebude

Monopost podle představ FIA

Monopost podle představ FIA | foto: FIA

Revoluční křídlo, které FIA představila včera v Londýně Komisi F1, bylo sice obecně přijato s pozoruhodným nadšením, ale ještě včera se objevily první rozpaky.

Komise F1 návrhy úprav technických předpisů a pravidel Maxe Mosleyho pro sezonu 2006, 2007 a 2008 bez výjimky doporučila grémiu FIA k přijetí.

Mimo netradičně pojaté zádě vozu se jedná o novou kvalifikaci, širší zadní pneumatiky bez drážek, možnost výměny gum během závodu a další.

Šéf  Williamsu však již včera přiznal, že na první pohled zářivé řešení problému skrovného předjíždění s sebou nese problémy.

Frank Williams upozornil, že bude muset být léty vyzkoušená koncepce opuštěna a týmy čeká práce na nových konstrukčních řešeních. "Abychom mohli dobře obstát, musíme tomu věnovat hodně prostoru, času a hodně testů."

Sir Williams také upozornil na další nepříjemnost, kterou by mohla být velká turbulence, jež by znemožňovala předjíždění ještě více než dnešní vakuum za zádí vozu.

Dalším problémem, i když ne konstrukčním, je ztráta nejdražší reklamní plochy monopostu a možné snížení plateb sponzorů za reklamu.


Foto: FIA

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu