Sprinty uvidíme i letos. K nárůstu jejich počtu ale nedojde

Děvčata na roštu s vlajkou FIA

Děvčata na roštu s vlajkou FIA | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Původně to vypadalo, že sprinty bychom mohli vidět v rovné polovině závodů. Nakonec však došlo ke změně plánu a tento stále ještě experimentální formát závodního víkendu bude oproti původním záměrům poměrně dost omezen.

Uvidíme ho ve třech případech. Konkrétně na Imole, v Rakousku a v Brazílii. Dá se tedy říct, že každá třetina sezony bude mít jeden svůj sprintový formát závodního víkendu. Oproti minulému roku v něm ale dojde k několika úpravám. 

Tou patrně nejvýraznější je skutečnost, že pole position pro nedělní závod bude náležet vítězi páteční kvalifikace. Nikoliv vítězi sobotního sprintu. S tím souvisí také fakt, že sprintová kvalifikace byla formálně přejmenována na sprint. A teď další zásadní novinka. Ve sprintu bude bodovat prvních osm jezdců. Vítěz si tedy připíše osm bodů a osmý v cíli bod jeden.

Analyzovali jsme si sprintové závodní víkendy roku 2021 a usoudili, že tento formát závodního víkendu přinesl pozitiva. Vzhledem k tlaku, který je letos na týmy vyvíjen ohledně změn pravidel jsme usoudili, že tři sprintové závodní víkendy jsou i pro tento rok ideální počet. Zároveň jsme na základě zpětné vazby fanoušků, týmů a médií schválili několik změn, které přeneseme do následující sezony," píše se v tiskové zprávě FIA.

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu