Sato má šanci u Midland

Sato, Takuma

Sato, Takuma | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Takumu Sata přivedl do Formule 1 Eddie Jordan ve svém týmu, který prodal skupině Midland. Od ní příští rok Jordan převezme název a Takuma má znovu stejnou příležitost.

U BAR Honda, kde Takuma Sato závodí druhým rokem po boku Jensona Buttona, totiž nebude místo. Button zůstává a od Ferrari přichází Barrichello. Takuma Sato prohlásil, že nabídnutý post testovacího jezdce si může Honda strčit za klobouk a půjde k jakémukoliv týmu, který mu nabídne závodní monopost. Takových volných míst pro příští sezónu ale není mnoho a jedno je u Midland F1, kde by si dnes už zkušeného pilota určitě vážili více.

"Ano, s japonským jezdcem vyhozeným od BAR jednáme," potvrdil Colin Kolles, výkonný ředitel Midland. "Žádné peníze nám nosit nemusí. My můžeme platit jemu, ale záleží na našich sponzorech. Například britský Benson & Hedges prosazuje Anthonyho Davidsona."

Paddockem F1 během tohoto víkendu v Sao Paulo kolují neověřené zprávy o tom, že Midland už počítá s Takumou Satem a Christijanem Albersem, současným pilotem Minardi. Japonce Sata by navíc u Midlandu ráda viděla Toyota, dodavatel motorů. Zvláště dobrý reklamní tah by to byl právě poté, co Sata hodila přes palubu konkurenční japonská Honda.

Foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu