Villeneuve pěje ódu na Alonsa

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Lotus F1 Team

Fernando Alonso je krůček od vytouženého titulu mistra světa F1. Poslední tři závody už prakticky nemohou nic změnit a Fernando bude nejmladším šampionem v historii.

Kam Alonso přijde, tam okamžitě vítězí. Do Formule 1 vstoupil díky Paulu Stoddartovi s Minardi a týmový kolega Marques neměl nejmenší šanci. Flavio Briatore vlákal Alonsa do Renaultu a během dvou let mu v týmu zařídil vše, co stájová jednička potřebuje k vítězství. Klidně i na úkor "dvojky". Fernando Alonso má to hlavní - rychlost a spolehlivost. A zatím jej neopouští ani štěstí.

"Je to hodně dobrý závodník," hodnotí Alonsa mistr světa z roku 1997 Jacques Villeneuve, který s ním odjel poslední tři závody loňské sezóny u Renaultu. "V závodech je lepší než v kvalifikaci a to je vždycky dobře. Když začínal, trochu zmatkoval, boural tvrdě v Brazílii. Ale dopadlo to dobře. To se stane každému. Uklidnil se a chyby dělá jen výjimečně. Jednu udělal v Kanadě a ta byla pořádně drahá, ale byla jen jedna. Jezdí dobře a zaslouží si titul, stejně jako Kimi."

Foto: Renault F1 Team

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu