Jordan Strollovi věří: Může to dotáhnout až k titulu, jednu věc ale musí zlepšit

Eddie Jordan

Eddie Jordan | foto: Sahara Force India

Eddie Jordan je přesvědčen, že Lance Stroll může pomýšlet na mistrovskou korunu. Rychlost mladému Kanaďanovi údajně nechybí, musí však zapracovat ještě na jedné věci, bez které se v boji o pozice nejvyšší neobejde.

Na Lance Strolla se snáší celá řada kritických hlasů, jež mu vyčítají, že je pouze platícím pilotem, který pokud by neměl zázemí svého otce, už by ve Formuli 1 dávno nejezdil. Tyto kritiky neumlčel ani Kanaďanův loňský výkon v Turecku, kdy ovládl mimořádně těžkou kvalifikaci, která se jela v mokrých podmínkách.

Teď čeká Lance další výzva - v nově vzniklé stájí Aston Martin se rodák z Montrealu postaví čtyřnásobnému mistrovi světa Sebastianu Vettelovi. Půjde o souboj pilotů, kteří si nutně potřebují zvednout sebedůvěru, přičemž Strolla favorizuje v tomto souboji málokdo. Přesto se najdou tací, kteří nad rodákem z Montrealu hůl nelámou. Jedním takovým je Eddie Jordan.

Bývalý šéf týmu a odborník ze světa F1 si dokonce myslí, že Stroll může dosáhnout na mistrovský titul, neboť rychlost mu prý nechybí. Zapracovat by však podle Jordana měl především na konzistenci. 

img-responsive

Lance Stroll v závodě v Toskánsku | foto: Racing Point F1 Team

„Rychlost mu nechybí, je opravdu velmi talentovaný. Postrádá konzistenci, nikdy u něj nevíte, jaký závod zajede, na tom musí zapracovat," analyzuje Jordan.

Soupeření s Vettelem Strollovi podle Jordana pomůže. Eddie by se dokonce nedivil opakování scénáře z Ferrari, kdy Leclerc coby mladý vyzyvatel Seba porazil. „Může se to stát, myslím, že tohle soupeření Strollovi pomůže, dost možná se letos vyprofiluje jako úplně jiný pilot. Jeho rychlost se nedá zpochybnit, jen je to typ jezdce, který ji zatím nedokáže ukazovat konstantně." 

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu