Alpine představuje své nové auto A521 a zbarvení + VIDEO

Prezentace vozu Alpine A521

Prezentace vozu Alpine A521 | foto: Alpine F1 Team

Tým Formule 1 Alpine (bývalý Renault) dnes představil, s jakými barvami hodlá nastoupit do zimních testů.

Značka Alpine založená v roce 1955 Jeanem Rédélém je příznivcům sportovních vozů dobře známá, nyní se povědomí o této divizi Renaultu bude snažit šířit také přejmenovaný tým Alpine F1 Racing.

Ten dnes představil svůj nový monopost A521 vycházející z loňského RS20 oblečeného do dočasného zimního zbarvení. Černou barvou vzdává hold F1 prototypu Alpine A500 z roku 1975.

Divizie silničních vozů Alpine se bude soustředit na "kombinaci prvotřídních špičkových technologií a vášně pro vývoj výkonných, závodních, autentických a exkluzivních" sportovních aut. Podle prohlášení Renautlu by měly být 100% elektrické a do roku 2025 ziskové.

Továrna sdružující Renault Sport Cars a Renault Sport Racing (do kterého patří F1 tým) se nachází v Dieppe, kde pracuje 300 lidí, jež dali vzniknout takovým vozům, jako je R5 Turbo, Clio V6, Megane RS Trohpy a nové Alpine A110.

Samotná závodní F1 stáj sídlí v Enstone a pohonné jednotky vyrábějící ve Viry bude letos nastupovat Esteban Ocon a navracející se hvězda Fernando Alonso, jenž nahradí Daniela Ricciardo, který odešel k McLarenu.

"Dnes představené zbarvení jr první vyvolání nové identity F1 týmu Alpine. Některé strukturální grafické prvky zůstanou na závodním zbarvení, zatímco jiné se změní. Zvětšený znak Alpine v grafickém systému trikolóry je prvním jasným symbolem identity značky v motorsportu. Modrá, bílá a červená odkazují na barvy francouzských a britských vlajek, což je pro nás velmi důležité. Mnohé variace na veškeré další sportovní prvky teprve přijdou," komentuje Antony Villain, designový ředitel Alpine.


Fotky:

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu