Toyota připustila, že vyjednává s Räikkönenem

Toyota

Toyota | foto: Panasonic Toyota Racing

Tým Toyota aktuálně vyjednává s Kimim Räikkönenem ohledně možného nástupu Fina do týmu pro příští sezonu. Tým by se údajně rád na startu sezony 2010 objevil s úplně novou sestavou.

Toyota učinila Kimimu Räikkönenovi nabídku na závodní místo, management Räikkönena však Toyotě řekl, že by si jejich svěřenec přál lepší platební podmínky. Ohledně aktuálního dění okolo Kimiho se vyjádři prezident Toyoty pro motorsport, John Howett, pro Reuters: „Nehrajeme mnoho her. Na stůl dáváme takové nabídky, které si můžeme dovolit a zároveň si myslíme, že jsou na nynějším trhu seriozní. Opravdu si myslím, že bychom mohli dobře spolupracovat a dát mu rychlé auto.“



„Máme hodně dobré zkušenosti s jezdci ze Skandinávie z dob, kdy jsme se účastnili rally. Umějí si užívat života a pracují velmi tvrdě, takže bychom to mohli zvládat jako tým,“ říká John Howett. Kimi Räikkönen bude ve Ferrari v příští sezoně nahrazen dvojnásobným šampiónem, Fernandem Alonsem. Španěl v italské stáji pojede po boku Brazilce, Felipeho Massy. Howett také poukazuje na fakt, že letos měla Toyota docela dobré auto, tedy jednu z Räikkönenových podmínek.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu