Williams definitivně potvrdil ukončení spolupráce s Toyotou

Toyota

Toyota | foto: Panasonic Toyota Racing

Po dlouhé době váhání se nakonec rozhodl Williams ukončit dodávku motorů od týmu Toyota, která původně měla dodávat svoje agregáty Williamsu i v roce 2010. Po vzájemné dohodě se obě strany dohodly na předčasném ukončení partnerství. Williams spolupracoval s Toyotou od roku 2007.

„Toyota mám pomohla s dodávkou motorů v těžkých časech v období od roku 2007 až 2009,“ řekl šéf týmu Frank Williams. „Toyota pro nás představovala velice solidního partnera, který vždy ctil naši nezávislost a poskytly nám prvotřídní produkty.“

O snaze Williamsu ukončit dodávku motorů od Toyoty se spekulovalo již dlouho, ale až dnes přišlo oficiální potvrzení. Bez místa se tímto pravděpodobně ocitl Kazuki Nakajima, který předvádí pravidelně neuspokojivé výkony a ukončení spolupráce s Japonci se mu může stát osudným.

Williams i Toyota si na závěr ještě vzájemně poděkovali za spolupráci. „Jsme hrdí na to, že jsme byli schopní spolupracovat s tak velkou společností a jsem vděčný týmu z Kolína nad Rýnem za jejich podporu,“ dodal Frank Williams a zvláštní poděkování věnoval přímo lidem od Toyoty, kteří pracovali u Williamsu. Tadashi Yamashina k tomu řekl: „Respektujeme přání Williamsu poohlédnout se po jiných možnostech a přeji jim skvělou budoucnost.“

Kdo bude dodávat motory Williamsu v roce 2010 je stále tajemstvím. Za nejpravděpodobnější možnosti je považován Renault a Cosworth.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu