Forma Mercedesu z Hockenheimu dělá odchod ještě více frustrující, přiznává Paffett

-haj / iMotorSport.cz, 10. května 2018, 18:40 Google+

Gary Paffett přiznává svoji frustraci nad odchodem Mercedesu z DTM na konci sezony poté, co v úvodním víkendu sezony 2018 stříbrné šípy byly extrémně konkurenceschopné. Brit v sobotu vyhrál po startu z pole position a v neděli po tvrdém souboji o vítězství obsadil třetí příčku, startoval ale až desátý.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett zažil povedený vstup do sezony

Paffett zažil povedený vstup do sezony | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Mercedes tak svými výkony vystřídal vloni suverénní Audi, kterému zjevně ublížila změna v pravidlech, která omezuje aerodynamické prvky a také zjednodušila zavěšení. Skvělá forma Mercedesu ale dělá jeho odchod na konci sezony 2018 z DTM ještě více frustrující: "Je jasné, že je to frustrující, když si letos vedeme tak dobře a vyhráváme.

Tak to ale je. Každý rok jsme se snažili být výjimeční. Se změnou pravidel jsem se stali takto konkurenceschopní. Bylo těžké bojovat s ostatními s rozpočty, které do aerodynamiky vkládaly ostatní týmy. Letos je to se změnou aerodynamiky odlišné a to se ukazuje," říká Gary Paffett.

Brit také dodal, že cítí, že by se měl omluvit Mercedesu za to, že na konci závodu přišly o druhé místo ve prospěch Mikea Rockenfellera s Audi v důsledku jeho boje s Timem Glockem na BMW. Pilot Mercedesu totiž použil veškeré možné DRS na svůj parádní souboj s pilotem BMW, se kterým o vedení bojoval rovných 10 kol. Dle svých slov by ale Paffett svůj postoj neměnil i přesto, že se Mercedesu později omluvil.

img-responsive

V sobotu neměl Gary konkurenci | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

"Nebyl jsem připraven jen tak sedět na druhém místě, věděl jsem, že máme rychlost. Bylo to ale o předjetí a získání toho vteřinového odstupu ve zbytku kola a tam jsme se nedostali. Neměli jsme dostatečnou rychlost, abychom získali [takový náskok] a to bylo frustrující. Myslím, že kdybych se dostal na čelo a získal ten náskok, tak by to bylo pohodlné. Prostě jsem nemohl získat tu vteřinu na čele a musel jsem se bránit, což to ztěžovalo. Při posledním zájezdovém kole jsem týmu řekl: 'Omlouvám se, v podstatě jsem ztratil místo, ale sorry, nikdy se vám nepodaří mě v tom zastavit. Takže s tím prostě žijme...'. Jsem bojovník a když můžu bojovat, tak to udělám," uzavřel Brit.

Vytisknout

Diskuze: Forma Mercedesu z Hockenheimu dělá odchod ještě více frustrující, přiznává Paffett

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Audi RS5 se po úvodním víkendu jeví jako nejslabší speciál v poli

Jak Audi na Hockenheimringu ztratilo svoji formu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud