Zůstane Ekström v DTM? Co jiného by dělal? "Nic jiného neumím"

-haj / iMotorSport.cz, 18. listopadu 2017, 20:42 Google+

Jak by mohl vypadat život Mattiase Ekströma pokonci jeho kariéry v DTM? Dle svých slov nemá motorsportu stále dost: "Já žiji pro sport!"

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mattias Ekström se letos stal vicemistrem

Mattias Ekström se letos stal vicemistrem | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Jedna z největších otázek zimní pauzy je, jestli i v příští sezoně uvidíme Švéda Mattiase Ekströma v DTM nebo ne. To je otázka, kterou může zodpovědět asi jen sám Švéd. Faktem je, že vicemistr sezony 2017 má pro rok 2018 platnou smlouvu. Otázkou ale je, jestli ji dodrží. Sportovní šéf Audi, Dieter Gass, v to jednoznačně doufá. "Mattias má smlouvu pro příští rok a já si přeji, aby ji naplnil."

V roce 2017 měl pilot dost nabitý program. Jel totiž dva šampionáty - DTM a také se svým týmem MS v rallycrossu (WRX). V obou disciplínách 39letý pilot bojoval o titul. V obou ale nakonec skončil druhý. Příští rok mu bude už 40 let a sám přiznává, že některé věci pro něj už nejsou tak lehké jako před deseti lety. Aktuálně si prý nedokáže představit, že by závodil ještě v 50 letech. 

img-responsive

Mattias Ekström (uprostřed) společně s Mikem Rockenfellerem (vlevo) a Timem Scheiderem (vpravo) | foto: www.dtm.de

"Možná, že přijedu domů a budu totálně unavený, odpočinu si a pak si řeknu: 'Pojď, ještě dáme 10 let!' Momentálně je pro mě tato myšlenka těžká, ale to se může rychle změnit," říká dvojnásobný mistr DTM a loňský vítěz WRX. Na druhou stranu, jednou konec přijít musí. Jak ale bude vypadat život Mattiase Ekströma po skončení profesionální závodní kariéry? Přestane se pak kompletně věnovat motorsportu? 

"Šance, že začnu dělat něco jiného, je relativně malá. Asi si udělám menší pauzu a budu hrát více tennis, protože to jsem poslední dobou dělal až moc málo. Ale pak? Nic jiného neumím, kdybych měl být upřímný. Vím relativně dobře, jak funguje motorsport," říká Švéd.

img-responsive

Letos se zkušenému Švédovi dařilo | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Jeho další prací je šéfovat svému týmu v rallycrossu. Práce mimo kokpit jej, zdá se, také baví. "Před závodem rallycrossu ve Francii jsme byli testovat a si ten test rozdělil s Nicem Müllerem. Tehdy jsem pro něj byl dva dny hobby závodním inženýrem a musím říct, že mě to opravdu bavilo. Tehdy jsem si všiml, že motorsport mimo kokpit také může být zábavný," pokračuje pilot týmu Abt v DTM. 

Jeho vášeň pro motorsport je tak velká, že si vůbec nedokáže představit, že by dělal něco jiného. "Tak hodně žiji pro sport, že dokáži stát a fandit. Samotného mě to překvapilo." Až ale nadejde čas a bude se muset jednou s DTM rozloučit, tak by to chtěl udělat v patřičném stylu, což je svým fanouškům dlužný. "Pěknou kariéru by měl člověk také ukončit určitým stylem. Že bych jen seděl doma, nic neříkal a najednou nebyl na startovní listině, to nechcete zažít."

Vytisknout

Diskuze: Zůstane Ekström v DTM? Co jiného by dělal? "Nic jiného neumím"

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

René Rast za volantem Audi RS5 DTM

Nový šampión Rast: Test F1 by byl mega cool a skvělou zkušeností

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud