Nový šampión Rast: Test F1 by byl mega cool a skvělou zkušeností

-haj / iMotorSport.cz, 4. listopadu 2017, 17:06 Google+

Novopečený šampion DTM, René Rast, by si po úspěchu v DTM rád splnil svůj další sen, který by byl test s monopostem Formule 1. "Bylo by to mega cool!"

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
René Rast za volantem Audi RS5 DTM

René Rast za volantem Audi RS5 DTM | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Jak všichni víme, René Rast si svými dobrými výkony v průběhu letošní sezony vyjel mistrovský titul v Deutsche Tourenwagen Masters. Teď by si 30letý jezdec rád ale splnil svůj další velký sen. "Snem každého závodního jezdce je jednou si vyzkoušet auto Formule 1. Je to už dlouho také mým snem," říká německý pilot pro 'Motorsport-Total.com'.

Rast je ale realistou a uvědomuje si, že místo v F1 je mimo dosah. Jeho cílem pro příští rok tak je obhajoba svého titulu, což je mistrovský kousek, který se naposledy povedl v roce 2009 Timu Scheiderovi. Formule 1 by jej ale samozřejmě zajímala "jen proto, abych se dozvěděl, jak se takové auto řídí. Ale ne s pozadím, že bych říkal: 'Chci testovat F1, abych ukázal, že můžu jezdit v F1'." 

img-responsive

René Rast by si rád zkusil monopost F1 | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Jen sen ale není nesplnitelný - někdejší šampióni DTM, Marco Wittmann, Pascal Wehrlein anebo Paul di Resta dostali odměnou za svoje úspěchy možnost testu v F1. Wehrlein pak v F1 skončil a dnes závodí za švýcarský tým Sauber. Paul di Resta se v F1 také na několik let dokázal uchytit, aktuálně je testovacím a rezervním pilotem Williamsu. Rast by si ale monopost F1 chtěl vyzkoušet jak se říká "just for fun". "Abych viděl, jak rychle to jezdí a jaký je to pocit. Víc bych opravdu nepotřeboval. Bylo by to mega cool a skvělou zkušeností, ale není to povinnost."

Pokud by to nemělo vyjít za doby jeho aktivní kariéry, ta by si Rast svůj sen rád pak splnil sám. "Jednou tu věc budu s jistotou pilotovat. Když se budu deset let dále dívat a přestanu s motorsportem, tak si řeknu: 'Chci pilotovat auto z toho roku'! Pak si ho na jeden den prostě pronajmu, to dnes už jde. Pak bych získal tyto zkušenosti. Ale mým cílem není jezdit příští rok v F1," zakončil Rast.

Vytisknout

Diskuze: Nový šampión Rast: Test F1 by byl mega cool a skvělou zkušeností

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

René Rast ve své debutové sezoně v DTM opravdu překvapil

Rast se stal mistrem DTM ve své nováčkovské sezoně

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud