V druhém závodě na Red Bull Ringu potkala velká smůla Greena, vítězí Rast

-haj / iMotorSport.cz, 25. září 2017, 20:22 Google+

René Rast ve druhém závodě na rakouském Red Bull Ringu získal vítězství poté, co v konečné fázi závodu potkaly technické problémy Jamieho Greena, který jel do té doby moc pěkný závod.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rast, Rene

Rast, Rene | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Green přitom před Rastem vedl celý závod, odstup se ale začal ke konci závodu snižovat. Vypadalo to však, že si Green svoje místo udrží, pak mu ale tři kola před cílem ve druhé zatáčce zůstal zaseknutý stupeň v převodovce. Pro Audi to ale nebyla žádná pohroma, když stupně vítězů stejně kompletně obsadili ingolstadští v následující sestavě - René Rast, Mike Rockenfeller a Nico Müller. Švýcar pustil v tabulce lépe postaveného Rasta před sebe na výjezdu ze zatáčky č. 4 v posledním kole.

Na trati byl vidět safety car, když Bruno Spegler trefil Lucase Auera. Kanaďan na BMW zkoušel vybrzdit v zatáčce číslo 2 Paula di Restu, avšak nezvládl M4 DTM dostatečně zastavit a do hodin poslal Auera, který bojoval / bojuje o titul. Rakušan sice nakonec dokázal vyhrabat z kačírku svůj poškozený Mercedes a dojet s ním do boxů, ale safety car už byl na trati.

Před výjezdem safety caru měli Green s Rastem již velký náskok na Müllera, Marco Wittmanna, Rockenfellera a vedoucího muže tabulky Mattiase Ekströma. Jenže ten se rozplynul a do cíle bývalo 8 kol. Jenže jak Wittmann tak Ekström ke konci závodu bojovali s opotřebením pneumatik (Ekström stavěl na konci 1. kola). Po restartu se Wittmann propadl níž, zatímco Ekström poskočil na okamžik na páté místo. Audi se ale obsazení kompletní pětky nedočkalo, Gary Paffett totiž následně Ekströma předjel.

Možná tak Paffett zabránil velké týmové režii, protože Audi by se mohla chtít pokusit dostat Ekströma až na první místo. Místo toho na Ekströma zaútočil Wittmann, dvojice spolu lehce kolidovala v zatáčce číslo 4. Ekström ale nakonec zůstal před jezdcem BMW. 

Greenovi problémy jej srazily až mimo body, Paffett tedy bral body za 4. místo, za ním projel cílem Mattias Ekström před Marco Wittmannem a Timem Glockem. Body získal také Loic Duval, který těžil z pozdní zastávky v boxech, a TOP10 uzavřely dva Mercedesy Paula di Resty a Roberta Wickense. Kdyby býval vyhrál Green, dostal by se na dostřel pouhých 8 bodů za Mattiase Ekströma. Takto drží druhou průběžnou pozici René Rast, na čelo mu chybí 21 bodů.

VÝSLEDKY NEDĚLNÍHO ZÁVODU: ZDE

Vytisknout

Diskuze: V druhém závodě na Red Bull Ringu potkala velká smůla Greena, vítězí Rast

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Balanční závaží jsou už minulostí

DTM po dohodě všech výrobců okamžitě upouští od sporného pravidla váhových…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud