DTM: Onboard video z nehody Paffeta a Rockenfellera, který si z ní odnesl zlomeninu

-haj / iMotorSport.cz, 8. července 2017, 23:43 Google+

Mercedes Benz uvolnil na internet onboard video z nehody Garyho Paffetta s Mikem Rockenfellerem během nedělního závodu na Norisringu. Zatímco jezdec Mercedesu si z nehody odnesl jenom malé pohmožděniny, pilot Audi zlomeninu v noze a hrozí mu, že nestihne závod v Moskvě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Gary Paffett cítí, že měl velké štěstí, že z nehody vyšel nezraněný: "Bylo to opravdu děsivé. Jel jsem bok po boku s Jamiem Greenem s otevřeným DRS a na konci rovinky jsme se lehce dotkli. Jakmile se tohle stane s otevřeným DRS, tak ztratíte kontrolu, zvláště pak na nerovném asfaltu, jaký na Norisringu je.

Pak už jsem byl jen pasažér. Dvakrát jsem tvrdě narazil do bariéry. A pak s 'Rockym' v zatáčce, bylo to děsivé. Auto prostě sráželo vše, co bylo v cestě. Záchranáři byli rychle na místě a chtěli mi pomáhat, ale já necítil žádnou bolest zad nebo krku. Mám nějaké pohmožděniny, ale celkově jsem pohromadě."

Hůř dopadl nic netušící Mike Rockenfeller, kterého letící Mercedes v první zatáčce doslova torpédoval. Němec má zlomeninu v levé noze. Konkrétně jde o pátou metatarsalní kost [kost v chodidle]. Bezprostředně po závodě se objevily zprávy, že bývalý šampion DTM nestihne další závod v Moskvě.

Němec se ale již nechal slyšet, že jeho plánem je do Ruska přijet a závodit. Podle Audi jde jeho rehabilitace: "dle plánu". Audi i Mercedes zveřejnily data k nehodě. 

Podle Audi, když vrak Mercedesu narazil do Rockenfellera, došlo k přetížení 35G! Mercedes odhadl přetížení v době srážky obou aut dokonce na 38-40G! Podle GPS dat Paffett narazil do bariéry (první náraz) ve 255 km/h. 

Vytisknout

Diskuze: DTM: Onboard video z nehody Paffeta a Rockenfellera, který si z ní odnesl zlomeninu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Maxime Martin zvítězil v nedělním závodu na Norisringu

Norisring: Druhý závod přerušila velká nehoda, vítězí Martin

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud