Mortara srovnává Audi a Mercedes v DTM - jsou to jiné světy

-haj / iMotorSport.cz, 28. června 2017, 12:02 Google+

Vicemistr loňského DTM, Edoardo Mortara, řekl, že jeho první sezona s Mercedesem v DTM byla zatím náročnější, než očekával, když světy Mercedesu a Audi jsou kompletně odlišné.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Edoardo Mortara se letos zatím po stránce výkonů hledá, dokáže brzy najít správné nastavení svého Mercedesu AMG C 63 DTM?

Edoardo Mortara se letos zatím po stránce výkonů hledá, dokáže brzy najít správné nastavení svého Mercedesu AMG C 63 DTM? | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Edoardo Mortara u Audi strávil šest let, vloni mu jezdecký titul unikl o pouhých šest bodů. Na svoje úspěchy ale zatím nedokázal navázat, když jeho start do sezony 2017 v barvách Mercedesu je zatím poměrně obtížný. Po třech odjetých závodních víkendech je Ital v průběžném pořadí až na 13. místě. Nejlépe letos zatím dokázal dojet čtvrtý na úvodním závodu na Hockenheimu

Edoardo Mortara teď připouští, že adaptovat se na Mercedes bylo "mnohem těžší, než očekával. [Moje sezona] zatím neprobíhá dobře, abych byl upřímný, je to mnohem těžší. [Mercedes a Audi] jsou dva kompletně odlišné světy, samozřejmě ne úplně stejné a zvykání si mně bere docela dost energie a času. Nejsem šťastný, nejsem spokojený s tím, co teď dělám, ale potřebuji nějaký čas, abych si trochu odpočinul a zkusil odvést dobrou práci," říká jezdec pro britský Autosport. 

Zatímco během úvodního víkendu na Hockenheimu získal Mortara 15 bodů, tak na dalších dvou závodních víkendech na Lausitzringu a v Budapešti dokázal přidat dalších jen šest bodů. "Hockenheim byl z nějakého důvodu dobrý, začali jsme se trápit až na Lausitzu. Zvláště v kvalifikacích nemohu najít správnou důvěru s autem, abych se dostal dopředu. Ale v závodě to vždy jde o něco lépe, takže se posouvám nahoru, ale aktuálně je to složité," pokračuje Edoardo.

img-responsive

Je lepší Mercedes AMG C 63 DTM anebo Audi RS5 DTM? Mortarovi se zatím více dařilo určitě u Audi | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

"Nečekal jsem, že se budu takto trápit [na Hungaroringu], protože v minulosti jsem zde normálně býval docela konkurenceschopný, když jsem získával pole positions a vyhrával závody. Aktuálně se těším na tento závodní víkend [Norisring], ale zřejmě to pro mě bude náročné." V průběžném pořadí ztrácí Ital na vedoucího Reného Rasta už 49 bodů. Podle něj by ale tato sezona ještě neměla být odepsána jako přechodová. Mortara věří, že zlepšení jeho rychlosti by mohlo napomoci nalezení správného set-upu. 

"Nikdy nevíte, je to otázka nalezení správného nastavení a my s tím hodně experimentujeme, abychom nalezli nějaké řešení. Momentálně jsme jej nenašli, ale možná jej nalezneme zítra a to by pro mě mohl být začátek nové sezony. V tento moment tomu tak není, ale jsem optimistický, že aktuální dění můžeme ovlivnit."

Vytisknout

Diskuze: Mortara srovnává Audi a Mercedes v DTM - jsou to jiné světy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Aikido Toyoda, president Toyota Motor Corporation

LE MANS: Nečekané osobní prohlášení presidenta společnosti Toyota pana Aikida…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud