IMSA: Nové BMW M8 GTE bude závodit na dvou frontách

iMotorSport.cz, 29. května 2017, 09:01 Google+

Velkolepý návrat značky BMW do Mistrovství světa vytrvalostních závodů se uskuteční již příští sezonu. Ještě předním si však model M8 odbude premiéru v USA, kde německá automobilka rozjede druhý závodní program.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
BMW M8 GTE

BMW M8 GTE | foto: BMW Group

Sdílejte článek

Text: Aleš Sirný

BMW M8 GTE bude pátou automobilkou ve startovním poli WEC, nicméně podobně jako u Fordu bude mnichovská značka bojovat na dvou frontách. Absolvuje totiž i kompletní sezonu amerického seriálu IMSA SportsCar Championship.

Civilní BMW M8 bylo v maskovaných barvách představeno na víkendové čtyřiadvacetihodinovce na Nurburgringu, oficiální prezentace by se M8 měla dočkat za pár dní.

Technické specifikace v BMW zatím tají, nicméně motorizace by měla být buď V8 nebo V12 s turbem. Pokud půjde všechno podle plánu, první testovací kilometry absolvuje v prvním pololetí letošního roku.

O program v Mistrovství světa vytrvalostních závodů se bude starat z DTM známé uskupení MTEK, které nasadí dva modely. Ve stejném počtu budou o vavříny bojovat i v IMSA, a to pod hlavičkou dlouholetých partnerů Bobbyho Rahala a Davida Lettermana, kteří v současnosti nasazují model M6.

Vytisknout

Diskuze: IMSA: Nové BMW M8 GTE bude závodit na dvou frontách

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Sato, Takuma

Takuma Sato vyhrál dramatických 500 mil v Indianapolisu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud