Memo Gidley se poprvé po děsivé havárii vrátil za volant + VIDEO

iMotorSport.cz, 26. května 2017, 08:40 Google+

Memo Gidley ve čtvrtek poprvé usedl za volant závodního vozu po havárii v 24h v Daytoně v roce 2014, z níž si odnesl fraktury zad, kolene a paty.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Memo Gidley

Memo Gidley | foto: Memo Gidley

Sdílejte článek

Text: Aleš Sirný

Neuplynuly ani tři hodiny ze závodu 24h Daytona 2014, když Gidley s narazil prototypem do pomalu jedoucího Ferrari 458 s Matteem Malucellim. Gidley byl oslněn zapadajícím sluncem a do červeného vozu narazil v plné rychlosti. Malucelli z incidentu vyvázl, ale Gidley utrpěl mnohačetná zranění, která ho na dlouhou dobu odstavila mimo závodní kokpit.

Ve čtvrtek pak šestačtyřicetiletý pilot po více než třech letech od havárie znovu oblékl závodní kombinézu. Na okruhu Sonoma testoval Porsche 911 GT3 R týmu Boba Stallingse, za kterého závodil až do Daytony 2014.

Gidley strávil na dráze téměř hodinu, což je prakticky délka závodů šampionátu Pirelli World Challenge, kde Bob Stallings působí.

„Cítil jsem se báječně. Připadalo mi to tak přirozené, zkrátka ideální prostředí. Kvůli tomuto momentu jsem tvrdě dřel. Bývaly dny, kdy mi nebylo vůbec dobře, ale pořád jsem si představoval, jak se jednoho dne vrátím na dráhu,“ popsal Gidley.

Memo Gidley plánuje brzký návrat do motorsportu, nicméně žádné prohlášení zatím nevydal.

Vytisknout

Diskuze: Memo Gidley se poprvé po děsivé havárii vrátil za volant + VIDEO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Belle Isle Raceway

IMSA: Ostrov Belle Isle obsadí 28 závodních vozů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud