Vytrvalostní část seriálu Blancpain GT začne již tento víkend

iMotorSport.cz, 19. dubna 2017, 16:32 Google+

Sezona Blancpain GT Series byla zahájena před třemi týdny sprinty na okruhu v Misanu. Tento víkend zahájí svou sezonu i vytrvalostní část šampionátu. Na Monzu se vydá opět úctyhodné startovní pole, čítající víc jak pět desítek speciálů GT3.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Blancpain Endurance Cup

Blancpain Endurance Cup | foto: Blancpain GT Series / Vision Sport Agency

Sdílejte článek

Vloni se z vytrvalostního titulu radovali jezdci McLarenu, nicméně vítězná posádka van Gisbergen-Bell-Ledogar se rozpadla a Britové tak začínají prakticky od nuly. Roba Bella a Come Ledogara doplní mladík Ben Barnicoat.

Jak to tak v chrámu rychlosti bývá, dá se očekávat, že na špici budou opět vozy značek Ferrari, Lamborghini, či Bentley. Především tovární posádka Ferrari týmu Kaspersky Motorsport Fisichella-Cioci-Calado vzbuzuje respekt.

V podobném duchu se však dá mluvit o spoustě dalších jezdeckých trojicích. Obě posádky týmu Bentley jsou velmi rychlé a spoustu zajímavých věcí můžeme očekávat i od novice v "Bentley Boys" skvadře Olivera Jarvise.

Z počítačových hráčů již trojice Buncombe-Ordonez-Chyio dávno vyrostla v ostřílené profesionály, a tak se dá očekávat, že i tato posádka s Godzillou bude vysoko ve výsledkových listinách.

Max Buhk s Franckem Pererou budou sdílet kokpit Mercedesu AMG GT3 s Jimmym Erikssonem a rozhodně budou chtít navázat na svůj vítězný double z Misana. Velmi silnou sestavu má však i francouzský tým AKKA ASP, jenž nasadí v Monze hned čtyři speciály. V jednom z nich se dokonce představí i loňský vicemistr DTM Edoardo Mortara.

Rozvířit prach bude chtít jistě i Grasser Racing Team. Především pak posádka Bortolotti-Engelhart-Caldarelli, anebo také ruská skvadra SMP Racing s Shaytarem, Molinou a Rigonem.

Český tým ISR Racing nastoupí ve složení Filip Salaquarda, Frank Stippler a Clemens Schmid.

Tříhodinový závod startuje v neděli v 14:45 a můžete jej sledovat živě na tomto odkazu.

Vytisknout

Diskuze: Vytrvalostní část seriálu Blancpain GT začne již tento víkend

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Porsche 911RSR posádky Richard Lietz, Frédéric Makowiecki (vlevo)

WEC - Silverstone: VELKÁ FOTOGALERIE

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud