GP Belgie rozbitá kolizemi a přerušením se stala kořistí Rosberga

Robert RoBertino Pavelka, 28. srpna 2016, 14:15 Aktualizováno 28.8.2016, 16:30 Google+

Šampionát vstoupil do druhé poloviny závodem, který se jel na trati s přídomkem klasická. Karty byly před začátkem rozdané, piloti Mercedesu měli absolutně rozdílné postavení, čekalo se tedy, zda Rosberg začne úspěšnou cestu za likvidací náskoku svého kolegy.

Počet komentářů:  24 komentářů (Poslední 29.08. 11:16) Napište svůj názor
Nico Rosberg dosáhl očekávaného vítězství, ale k radosti mu něco málo chybělo

Nico Rosberg dosáhl očekávaného vítězství, ale k radosti mu něco málo chybělo | foto: Daimler AG

Sdílejte článek

Start do závodu rozhodl o osudu některých favoritů - Rosberg si s přehledem uhlídal svou pozici, ale Verstappen poněkud zaostal a hned byl z obou stran obklopen oběma Ferrari. Rozhodl se proto oplatit Räikkönenovi předjetí nájezdem na vnitřní stranu La Source, ale rána přišla z druhé strany: Vettel, který najížděl do zatáčky těsně první, klepl do svého kolegy, následovala další rána mezi Finem a Holanďanem: Vettel zůstal stát napříč, Räikkönen a Verstappen museli do boxů měnit přední spoilery. 

Drama se pak přeneslo na rovinku Kemmel, kde se roztrhla Sainzovi jr. pravá zadní pneumatika. Její kusy se postupně namotaly až na zadní spoiler, který se odlomil a Španěl musel zaparkovat své toro rosso v únikové zóně. Krátce předtím byl Wehrlein zaskočen zpomalením Buttona a v Les Combes najel do jeho zádi. Ve třetím kole tak vedení poslalo na trať virtuální safety car, než pořadatelé odklidili Sainzův vůz z dosahu trati.

Zbytky roztřískaného Renaultu Kevina Magnussena

Zbytky roztřískaného Renaultu Kevina Magnussena | zdroj: Formula1.com

Hamilton, asi jeden z nejsledovanějších pilotů, se posouval rychle dopředu, v 5. kole už byl dvanáctý a pak se mu naskytla jedinečná příležitost, protože přišel nejdramatičtější okamžik závodu.

Kevin Magnussen projel v 6. kole zatáčkou Eau Rouge na osmém místě, ale na vrcholu v Le Raidillon evidentně ztratil po přejetí obrubníku vládu nad vozidlem, jeho monopost se začal stavět napříč a po krátkém nekoordinovaném letu se zapíchl přídí do bariéry lemující vjezd na rovinku Kemmel Straight. Pilot se dostal z vozu za pomoci posádky medical caru, sice stál na vlastních nohou, ale bylo vidět, že důsledky nehody na něj měly velký vliv. Byl převezen do nemocnice, odkud nejdřív přišla zpráva o zlomenině levého kotníku a několika řezných ranách na nohou. Později závodní ředitel Renaultu Fred Vasseur upřesnil informaci o Dánově zranění: jde o sečnou ránu na levém kotníku a další menší zranění. Zůstává otázkou, zda se Kevin dá dohromady před GP Itálie.

Na trati po tři kola kroužil safety car a poté vedení závodu vyvěsilo na konci 10. okruhu červenou vlajku, protože pneumatiková bariéra za Le Raidillon potřebovala důkladnější úpravy. Piloti se shromáždili v boxech a čekali na zprávu, kdy bude závod restartován. Mezitím došlo k určitému promíchání pořadí, protože někteří zamířili v režímu safety caru do boxů. Na vozech se intenzivně pracovalo, zejména na podvozku Räikkönenova Ferrari, který předtím při výměně předního spoileru začal právě na tomto místě hořet. Teď se pod něj ponořili mechanici a lepící páskou se pokusili napravit škody. Při tomto chaosu došlo k dalšímu zranění, kdy si jeden z mechaniků Williamsu vykloubil koleno. Nic vážnějšího se nestalo, postižený setrval v lékařském ošetření.

Závod byl restartován ve 14:41 a piloti vyrazili na trať v pořadí: Rosberg, Ricciardo, Hülkenberg, Alonso, Hamilton, Massa, Pérez, Kvjat, Palmer, Grosjean, Vettel, Bottas, Gutiérrez, Verstappen, Ocon a Räikkönen. Další pětice už byla mimo hru. Jedenácté kolo odkroužilo startovní pole za safety carem a poté následoval letmý start, po němž už se na čele nic zásadního nezměnilo. Rosberg postupně ztrácel soupeře, Ricciardo mu nestačil a Hamilton možná dvojím nasazením měkké směsi propásl příležitost stáhnout odstup od australského pilota. Středně tvrdou směs dostal až na konci 33. kola, ale to už měl na Daniela ztrátu mírně přes osmnáct vteřin, kterou i přes sérii nejrychlejších kol nedokázal zlikvidovat. K těm drobným ztrátám lze zařadit i jeho zastávku v boxech ve 22. kole, kdy jeho vůz ještě byl na zvedáku, ale Hamilton už měl zadní kola pod plynem. Vůz spadl na zem s roztočenými koly a Lewis si mohl gratulovat, že to nevedlo k nějakému poškození, protože takový případ může velice snadno znamenat defekt.

Strategicky výborný a po stránce jízdních vlastností dobrý závod předvedl tým Force Indie, který to s útokem na 4. příčku v Poháru konstruktérů myslí velice vážně. Nico Hülkenberg sice musel ze třetí příčky ustoupit Hamiltonovi, ale když se mu podařilo ve 24. kole přestát kritickou chvíli na výjezdu z boxové uličky, kdy mu mechanici McLarenu poslali do cesty Alonsa - oba vozy se v oblouku lehce dotkly, ale bez další újmy, jel v podstatě osamelý závod. Jeho týmový kolega Sergio Pérez svedl souboj především s Massou, nakonec se prosadil za Hülkenberga a přivezl Force Indii jeden z nejlepších týmových výsledků v kariéře.

img-responsive

V týmu Force Indie se určitě bude mohutně slavit | foto: Sahara Force India

Ferrari se dostalo do nezáviděníhodné situace. Po restartu začínali oba piloti na pozicích mimo body, ale statečně se prali s nepříjemnou situací. Diváky zvedal ze sedadel především souboj Räikkönena a Verstappena. Jako by si veterán a mladík chtěli vyříkat situaci v prvním kole předvedli mezi 25. a 27. kolem sérii manévrů, kdy zvláště Holanďan kráčel po limitu únosnosti. Ve 25. kole v zatáčce Les Combes hraničním manévrem přinutil Icemana vyjet mimo trať, o kolo později na rovince Kemmel sice v duchu pravidel, nicméně hodně nebezpečně hájil před Icemanem svou pozici. To Vettel se po Räikkönenovi před Maxe dostal podstatně rychleji, Verstappen pak zamířil do boxů a spadl mimo bodované pozice. Oba piloti Ferrari se pak dostali do přímého souboje s Williamsy, s nimiž si ale dokázal poradit jen Vettel, i když jeho duel s Massou ve 33. kole byl hodně dramatický a při prvním útoku se Brazilec dokázal ještě ubránit. Exmistr světa to úspěšně zkusil o kolo později a v dalších okruhu zdolal i vpředu jedoucího Alonsa. V této fázi se jevil jako důležitý Felipe Massa. Na Španěla nestačil a za sebou držel dvojici Bottas a Räikkönen. Ve 41. kole nejspíš dostal pokyn, aby před sebe Valtteriho pustil, ale to už bylo pozdě - Fin možná v předchozích kolech mohl McLaren dostihnout, takhle ale finální útok nezvládl. Räikkönen pak přes evidentní snahu nakonec Massu nezdolal.

Fernando Alonso stejně jako Lewis Hamilton vydělal na Magnussenově havárii, protože díky zajetí valné části startovního pole do boxů poskočil z posledního místa na čtvrté, Hamilton byl hned za ním. Bylo jasné, že na vedoucího pilota průběžné klasifikace stačit nebude, dlouho pak obhajoval pozici proti Hülkenbergovi, Pérezovi a v závěru Vettelovi, ale jeho konečné umístění je určitě další vzpruhou pro tým z Wokingu. Zůstává otázku, zda by i Button po velice dobrém tréninku dokázal tento výsledek umocnit, jak už bylo uvedeno, skončil příliš brzy.

img-responsive

Jolyon Palmer dokázal srdnatě bojovat, ale zradily ho přední pneumatiky | foto: Renault Sport F1

Renault se v úvodu Grand Prix jevil víc než dobře a oba piloti se pohybovali na bodovaných místech. Jolyon Palmer tam setrval i po restartu, ale začal mít velké problémy s předními pneumatikami a postupně se propadal startovním polem. V tom se po nadějném začátku ztratily i oba vozy Haas, které se dlouho pohybovaly na hraně bodovaných míst. Nováček Ocon rozhodl pro sebe duel na poslední příčce s Felipe Nasrem, který dostal pětivteřinovou penalizaci na porušování vymezené trati.

Nico Rosberg tedy umazal něco z náskoku Hamiltona, ale určitě méně, než si sám představoval. Nechybělo mnoho a Lewis se dostal ještě výš, kolem strategie se v jeho případě nejspíš povedou zasvěcené debaty. Každopádně z velice choulostivé situace vyšel více než dobře a před následujícím závodem na italské Monze má stále nikoli velký, ale pořád slušný náskok. Rozhodně velký důvod k oslavě bude v boxech Force Indie, protože díky výbornému umístění obou pilotů se skutečně propracovala o dva body před Williams na čtvrté místo v Poháru konstruktérů!

GP Belgie (Circuit of Spa Francorchamps)Závod
Poř. # Jezdec ZeměTým / Šasi, motorBodyČas / odstup
1. 6 Nico ROSBERG deuMercedes AMG Petronas F1 251:44:51,058 hod
2. 3 Daniel RICCIARDO ausRed Bull Racing 18+ 14,113
3. 44 Lewis HAMILTON gbrMercedes AMG Petronas F1 15+ 27,634
4. 27 Nico HÜLKENBERG deuSahara Force India F1 Team 12+ 35,907
5. 11 Sergio PÉREZ mexSahara Force India F1 Team 10+ 40,660
6. 5 Sebastian VETTEL deuScuderia Ferrari 8+ 45,394
7. 14 Fernando ALONSO espMcLaren - Honda 6+ 59,445
8. 77 Valtteri BOTTAS finWilliams Martini Racing 4+ 1:00,151
9. 7 Kimi RÄIKKÖNEN finScuderia Ferrari 2+ 1:01,109
10. 19 Felipe MASSA braWilliams Martini Racing 1+ 1:05,873
 
 
11. 33 Max VERSTAPPEN nldRed Bull Racing  + 1:11,138
12. 21 Esteban GUTIÉRREZ mexHaas F1 Team  + 1:13,877
13. 8 Romain GROSJEAN fraHaas F1 Team  + 1:16,474
14. 26 Daniil KVJAT rusScuderia Toro Rosso  + 1:27,097
15. 30 Jolyon PALMER gbrRenault Sport Formula One Team  + 1:33,165
16. 31 Esteban OCON fraManor Racing MRT  + 1 kolo
17. 12 Felipe NASR braSauber F1 Team  + 1 kolo
 DNF  20 Kevin MAGNUSSEN dnkRenault Sport Formula One Team  nedokončil
 DNF  9 Marcus ERICSSON sweSauber F1 Team  nedokončil
 DNF  55 Carlos SAINZ JR. espScuderia Toro Rosso  nedokončil
 DNF  22 Jenson BUTTON gbrMcLaren - Honda  nedokončil
 DNF  94 Pascal WEHRLEIN deuManor Racing MRT  nedokončil

VÝSLEDKOVÝ SERVIS: F1NEWS.CZ

Vytisknout

Diskuze: GP Belgie rozbitá kolizemi a přerušením se stala kořistí Rosberga

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 24, poslední 29.08.2016 11:16 Vložte komentář

Zobrazeno posledních 24 komentářů. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Kevin Magnussen ukázal, jak se bojuje za týmové barvy

Ohlédnutí za GP Saúdské Arábie

Letecký pohled na okruh v Džiddě

GRAFIKA: Startovní rošt v Džiddě - Red Bull v 1. řadě před Ferrari

Max Verstappen s novým Red Bull RB20 při testech v Bahrajnu

Kvalifikaci ovládl Verstappen, Bearman v bitvě s Hamiltonem

Max Verstappen v Bahrajnu

V závěrečném tréninku nejrychlejší Verstappen, Bearman desátý. Zhou havaroval

Carlose o víkendu za volantem neuvidíme

Ferrari náhle mění sestavu: Sainz se už v Bahrajnu nesveze, místo něj povolán nováček

Max Verstappen s novým Ferrari SF-24 při testech v Bahrajnu

První trénink v Saúdské Arábii pro Verstappena, druhý pro Alonsa

Lewis Hamilton, Max Verstappen a George Russell společně na pódiu

Verstappen k Mercedesu? "Bylo by to vzrušující," reaguje Russell

Fernando Alonso v Bahrajnu

Scházejí nám 3 či 4 desetiny, popisuje zklamaně Alonso. Briatore pro něj hledá tu nejlepší možnost

Max Verstappen pro sezónu 2024

U Red Bullu vládne napětí dál, Verstappen volá po konci Hornera. Odejde Max ke konkurenci?

Max Verstappen a Sergio Pérez přivezli Red Bullu 29. double

PROHLÁŠENÍ po závodě: Verstappen nečekal, že vše bude tak snadné

  • Pátek

    • 1. Trénink (2:30 - 3:30)
    • 2. Trénink (6:00 - 7:00)
  • Sobota

    • 3. Trénink (2:30 - 3:30)
    • Kvalifikace (6:00)
  • Neděle

    • Závod (5:00)

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Nico Rosberg po kvalifikaci v Belgii

PROHLÁŠENÍ po závodě: Räikkönen nechápe Verstappenův styl, stížnosti nechávají…

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud