Petr napsal:
. Jinak díky za rozbory a super články
frisco napsal:
Taky nevim kde na to přišli, jen jsem to tam četl a věřil jsem- anglicky neumim Petr napsal:
Nevím kde na to přišli, v pravidlech (odkaz) to není. Hovoří se v nich naopak o libovolném použití osmi motorů v sezóně.IJK napsal:
Já jsem to četl na konkurenčním webu - s dovolením trochu kopírování: Sportovní pravidla Formule 1 říkají, že každý pilot (lépe řečeno vůz nesoucí dané startovní číslo) může beztrestně během sezony použít osm motorů. Pokud dojde k použití deváté, potažmo další jednotky pilot penalizován deseti místy na roštu nadcházejícího závodu. Toto zůstává stejné jako loni, nicméně od letošní sezony platí, že pokud pilot použije například motor s pořadovým číslem 5, čtyři již dříve použité motory, může použít jen v pátečních trénincích, nikoli v kvalifikaci ani v závodě.To právě už letos není pravda. Starší motory mohou použít pouze pro tréningy. Pro kvalifikaci a závod už NELZE použít motor s nižším číslem než poslední použitý. Loni to ještě šlo.
O motorech se zminuje clanek 28 Sportovnich pravidel (original v anglictine zde) pro rok 2010, kde se v bode 28.4 akorat rika, ze "Nikdo z jezdcu nesmi behem sampionatu vyuzit vice nez osmi motoru. Pokud jich pouzije vice, bude na startu posunut o deset mist zpet." (Jedina vyjimka, kterou jsem tam vycetl, ale tve pripominky se netyka, je dle clanku 28.4e vymena motoru dle clanku 34.1 - v tom pripade smi byt pouzit az v poslednim zavode sezony). Kde jsi vycetl, ze by nemohli nasadit pouzity motor?
. Jinak díky za rozbory a super články