Justin Wilson zemřel. Pilota v IndyCar trefil do hlavy kus vozu +VIDEO

iMotorSport.cz / mediafax, 24. srpna 2015, 13:13 Google+

Výkony závodníků v nedělním závodu série Indy Car v Allentownu zastínila nehoda Brita Justina Wilsona. Někdejší pilot formule 1 byl v kritickém stavu a lékaři ho udržovali v umělém spánku. Bohužel na následky zranění dnes k ránu (CET) zemřel. Wilsona zasáhl do hlavy letící úlomek z vozu Sage Karama, který před ním havaroval.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Justina Wilsona, pilota Indy Car trefil do hlavy kus vozu! Je v kritickém stavu

Justina Wilsona, pilota Indy Car trefil do hlavy kus vozu! Je v kritickém stavu | foto: youtube.com

Sdílejte článek

Vedení INDYCAR v pondělí ve 21 hodin indianapoliského času oznámilo tragickou zprávu. Pilot týmu Andretti Autosport Justin Wilson v pondělí zemřel. Osudným se mu stalo zranění hlavy, které utrpěl v nedělním závodě IndyCar Series na oválu Pocono Raceway. Wilsona zasáhl do hlavy letící úlomek z vozu Sage Karama, který před ním havaroval.

Wilson upadl na trati během předposledního kola do bezvědomí poté, co ho trefily letící kusy jiného havarovaného vozu. Sedmatřicetiletý jezdec následně ztratil kontrolu nad svým vozem a vletěl s ním do zdi závodiště Pocono Raceway.



„Vím jen, že byl v bezvědomí. Nereagoval. Už to jsou velice špatné zprávy,“ řekl o nehodě Wilsonův kolega z týmu Andretti Autosport Ryan Hunter-Reay, který závod v Allentownu vyhrál.

Fanouškům motosportu se při pohledu na Wilsonovu nehodu možná vybavil incident z roku 2009. Tehdy v kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska F1 zasáhla Brazilce Felipeho Massu pružina uvolněná z vozu krajana Rubense Barrichella.

Posledním jezdcem IndyCar, který zahynul na trati byl v roce 2011 vítěz 500 mil Indianapolisu Dan Wheldon. Stalo se to v Las Vegas.

Vytisknout

Diskuze: Justin Wilson zemřel. Pilota v IndyCar trefil do hlavy kus vozu +VIDEO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Stáj DS Virgin Racing odhaluje před prvním závodem druhé sezóny mistrovství Formule E FIA nový design svých vozů, v nichž se piloti Sam Bird a Jean-Eric Vergne poprvé objeví během posledních testovacích jízd 24.–25. srpna v Donington Parku.

Formule E: DS Virgin Racing představil své zbarvení pro druhou sezonu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud