Ferrari dál stagnuje

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

FERRARI - REVIEW; Předpověd Kimiho Räikkönena o tom, že ani v Suzuce nebude mít Ferrari na růžích ustláno, se splnila. Fin se dostal do finále, ale v něm toho moc nepředvedl. Giancarlo Fisichella také nepředvedl nic extra, nedostal se ani do druhé části kvalifikace.

Kimi Räikkänen, 8.
Nemyslím, že jsme dnes mohli očekávat víc. Věděli jsme, jaký je náš potenciál a musíme to akceptovat. Tady je situace určitě lepší než v Singapuru, pořád se ale trápíme, hlavně s nedostatkem aerodynamického přítlaku, který je tady důležitý, hlavně v prvním sektoru. Celkově vůz pracuje dobře, je hezké řídit vůz tady v Suzuce, na trati, která i nejmenší chyba má vážné důsledky. To jsme mohli vidět i dnes. Je škoda, že jsem ve finále neměl k dispozici měkké pneumatiky, ale museli jsme je použit dříve, abych nezůstal mimo Top Ten. Zítra se pokusím absolvovat dobrý závod: z osmého místa to bude těžké, ale budu se snažit, počítám se strategii.

Giancarlo Fisichella, 16.
Jsem velice zklamaný, že se mi nepodařilo dostat se z první části dál. Měli jsme na přípravu jenom jeden trénink na suchu, ale všichni jsme na tom byli stejně. Můj výkon se zlepšil, ve voze se cítím čím dál líp. V mém posledním rychlém kole, jsem udělal chybu, která mě pravděpodobně stála postup. Zítra je mým cílem zisk bodů: vím, že ze startu z osmé řady to bude těžké, ale s dobrou strategii to můžu dokázat.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu