Plánovaná trasa Velké ceny Říma 2012

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Velká cena Říma - dle některých nesmysl, dle jiných výborný nápad. Starosta Říma Gianni Alemanno pevně věří, že se v roce 2012 uskuteční. Podívejte se s námi na její vytyčenou trasu.

Byť zatím není nic jisté, nápad se Berniemu Ecclestonovi zamlouvá. Dokonce natolik, že pověřil Hermanna Tilkeho, dvorního návrháře okruhů Formule 1, aby situaci zmapoval. Původně trasa využívala větší část ulice Cristoforo Colombo, nicméně po Tilkeho návštěvě byla pozměněna.

Start by se nacházel na ulici Tre Fontane, kde by byly na území ragbyového hřiště (v levé spodní části obrázku) rovněž vystavěny boxy. Trať by se odtamtud stáčela doleva do mírného stoupání ke Colosseo Quadrato s pomníkem z dob Mussoliniho, dále do ulice Civita del Lavoro s šikanou na náměstí Agricultur. Poté zatáčka vpravo na ulici Cristoforo Colombo a dále na Marconiho náměstí, kde by se vozy otočili v poměrně divokém oblouku kolem obelisku (zde je stále zvažována možnost protáhnout trať ještě dále) a zamířili zpět do centra města. Následuje zatáčka vpravo na náměstí Industria, dolů z kopce do parku Luneur a vlevo na cílovou rovinku.



Pokud byste si chtěli projít trasu na mapách či Google Earth, přidávám pro snadnější orientaci GPS souřadnice: 41°50'19" s,  12°28'3 v. Okruh vypadá poměrně jednoduše a obsahuje méně zatáček, než například Singapur. První zatáčka by se jela nejspíš naplno ke druhé, kde by se mělo dát předjíždět. Jestli sem monoposty Formule 1 za tři roky zavítají, se teprve uvidí. Pořadatelé závodů v současné době po celém světě bojují s vysokými poplatky a nízkou návštěvností. Věřím však, že Italové, jež jsou velkými nadšenci F1, by hostování tohoto závodu zvládli. Jestli by to byla ale stejně velká výhra pro diváky, tím si už tak jistý nejsem.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu